Event - 5 juli 2018

Blockchain: voorbij de hype

Het is het buzzwoord van de afgelopen tijd: Blockchain. En bij blockchain denk je waarschijnlijk meteen aan Bitcoin en andere cryptomunten. Maar wat is het nu eigenlijk? En hoe kan ik deze techniek gebruiken voor mijn eigen organisatie?

 

1-daagse training

Na deze 1-daagse training ben je in staat uit te leggen wat blockchain nou eigenlijk is. Wat kun je ermee en wat kun je er vooral niet mee? Wanneer kan ik het wel en niet toepassen? Hoe kan mijn organisatie daar dan gebruik van maken en hoe werkt het in de praktijk?

 

Na deze training ben je volledig vertrouwd met alle facetten van blockchain. Je kunt verschillende oplossingen toetsen op haalbaarheid en bent in staat om de verschillende smaken blockchains op hun waarde en toepasbaarheid te beoordelen. Je bent bekend met de diversiteit aan mogelijkheden en kunt deze plaatsen binnen je eigen organisatie. Je hebt een goed beeld van de potentiële impact van blockchaintechniek op de maatschappij en je kan inzichtelijk maken of, waar en hoe blockchain binnen je eigen organisatie een rol kan spelen.

 

Design Thinking

Daarnaast ga je aan de hand van ‘design thinking’ zelf aan de slag met de ontwikkeling van een bedrijfsconcept die je binnen je eigen organisatie kunt toepassen. Uiteraard kunnen wij je ook ondersteunen bij het verder uitwerken van deze propositie tot een werkend prototype.

  

Doelgroep

Deze training is bedoeld voor hoger management en c-level die verder wil kijken dan de hype en nu wel eens wil weten wat blockchain nou echt is. Technische kennis van IT / software development is een pre maar niet vereist.

 

Details

Duur:        1 dag

Datum:    5 juli 2018

Locatie :  Conclusion Zuyd te Heerlen

Kosten:    €745 per deelnemer

 

Inschrijven

U kunt zich aanmelden door een email te sturen naar zuyd@conclusion.nl. Wij zien uw inschrijving graag tegemoet!

 

Programma

Donderdag 5 juli 2018 van 09:00 tot 17:00 uur

  • Concepten en achtergrond van blockchain en distributed ledgers;
  • Wat zijn de bouwstenen van blockchain (inclusief smart contracts en cryptocurrencies);
  • Verschillende types blockchains;
  • Overzicht van nieuwe bedrijfsmodellen die mogelijk worden met blockchain;
  • Introductie design thinking; 
  • Praktijk: Ideation fase waarin je via een gefaciliteerde workshop komt tot potentiële business concepten voor blockchain