Sneller innoveren?

Innoveren, transformeren, de mode woorden van het moment. Iedereen lijkt ermee bezig te zijn, maar kan uw organisatie ook innoveren?

 

Verbeter uw concurrentiepositie

Innoveren is de manier om je winst te verhogen en is in bepaalde gevallen zelfs de enige manier om te overleven. Het ultieme doel is strategische innovatie; de manier om uw concurrentiepositie te verbeteren. Door zaken op zo’n andere manier te doen óf uw organisatie op zodanige manier in te richten, dat uw positie veel sterker wordt dan die van uw concurrent.

 

Kleinere innovaties

Innoveren kent vele vormen, een voorbeeld daarvan is sociale innovatie. Een nieuwe organisatiestructuur introduceren, op een andere manier gaan samenwerken. Beiden voorbeelden van hoe sociale innovatie uw organisatie verder kan helpen.

 

Verandering

Innovatie draait niet alleen om technische verbetering, maar heeft altijd met verandering te maken. Verandering die gedegen moet worden doorgevoerd en begeleid. Maar innoveren betekent ook investeren, met arbeidskracht, geld of beiden.

 

Hoeveel zou het u helpen als u sneller kunt innoveren? Betere innovaties op kunt leveren? En uw medewerkers uw innovaties omarmen?

 

Meer over innoveren

Meer over samenwerken