Politie Limburg

Trainingsprogramma op maat voor Politie Limburg

De uitdaging

De Limburgse politie is een van de tien regionale eenheden van de Nederlandse politie. De politie beschermt onze democratie, handhaaft de wet en is de autoriteit op straat. Onze snel veranderende maatschappij daagt de politie uit. Aan de ene kant veroorzaken nieuwe technologieën nieuwe vormen van criminaliteit, terwijl aan de andere kant diezelfde technologieën ons nieuwe mogelijkheden bieden om deze criminaliteit te voorkomen en op te lossen. Waar in het verleden de politie alleen misdaad kon voorkomen, is samenwerking met particuliere organisaties tegenwoordig noodzakelijk om wendbaar en weerbaar te blijven.

 

Agile werken én denken

Om in staat te zijn met nieuwe technologieën misdaad te voorkomen en te bestrijden, is binnen de Politie Limburg de behoefte ontstaan om sneller nieuwe diensten daarvoor te ontwikkelen. Politie Limburg gelooft dat de Agile manier van werken én denken een goede stap voorwaarts is in het verbeteren van hun taak om de samenleving te beschermen en te dienen.

 

Maatwerk trainingsprogramma

Om deze manier van werken en denken stevig in de huidige organisatie te verankeren is Conclusion Zuyd verkozen voor het begeleiden van hun houdings- en gedragsaanpassingen richting Agile werken. Conclusion Zuyd biedt, in samenwerking met Conclusion Implementation een maatwerk opleidingsprogramma. Deze bestaat uit interactieve workshops op het gebied van Agile Scrum (inclusief certificering) én workshops over nieuwe manieren van problemen oplossen met Design Thinking.

 

Middels interactieve workshops onder leiding van de Agile coaches, werkten verschillende teams van de Politie Limburg aan hun Agile vaardigheden. Vooral de maatwerk elementen binnen de workshop maken het toepassen van de theorie, op de geheel eigen vraagstukken van de politie, eenvoudiger. Hierdoor kunnen de deelnemers sneller in de praktijk aan de slag.

 

Resultaat

Momenteel zijn er 30 personen gecertificeerd als Professional Scrum Master via dit trainingsprogramma. Deze personen zijn in staat Scrum-teams op te zetten, te faciliteren én te coachen. Deze personen zijn in staat om de rest van de organisatie te begeleiden in de transformatie naar een Agile-organisatie.              

Alberto Daniëls
Benieuwd naar ons trainingsaanbod? Bel Alberto Daniëls 06 5326 4261